Waarden & visie

Met groupV2 kiest u voor:

Betaalbaarheid en vaste afspraken

 1. Een doordachte werkwijze die de beste prijs oplevert
  De strenge EPB-regelgeving maakt bouwen steeds duurder. Een betaalbare woning vergt dan ook een professionele aanpak aan een competitieve prijs. groupV2 zet een ontwerpteam in met een architect, ingenieur en energiedeskundige. Zij zorgen voor een optimaal ontwerp met aandacht voor compactheid, oriëntatie en technieken.
  U vindt bij ons een aantal goed doordachte en volledig afgewerkte conceptwoningen vanaf 150.000 euro (excl. btw en grond).
 2. Een vaste en correcte prijs bij aanvang volgens een afgesproken betaalschema
  Voor de grootste investering van uw leven is prijszekerheid uiterst belangrijk. Bij groupV2 betaalt u bij oplevering de contractprijs. Via een duidelijk betalingsschema, kunt u de financiële planning makkelijk opvolgen.
  We werken het lastenboek uit volgens uw plannen en wensen. Vergissingen en onverwachte kosten achteraf zijn uitgesloten, aangezien alles duidelijk in het lastenboek is opgetekend: materialen voor buitenbekleding en binnenafwerking, buitenschrijnwerk, technische installaties, keukeninrichting, badkamermeubels, ...
 3. Korte en vaste uitvoeringsperiode
  Houtskeletbouw is de techniek bij uitstek voor een korte bouwperiode. Wanden, vloeren en dakelementen worden op voorhand in ons atelier opgebouwd. Ook het buitenschrijnwerk en een deel van de binnenafwerking van de muren zit al in de prefabelementen geïntegreerd. Eens de fundering en vloerplaat klaar zijn op de werf, is uw woning water- en winddicht op één week tijd!

  Ook voor de verdere afwerking van uw huis garanderen we u een snelle werktijd zonder verrassingen. We werken met de juiste leveranciers en onderaannemers aan de beste voorwaarden. groupV2 coördineert hun tussenkomst tot in de details. Zo bent u 100 % zeker van een vaste uitvoeringsperiode. Daarvan getuigt ook onze standaard boeteclausule per dag over tijd.

  Om onze ultrasnelle uitvoeringstermijn te garanderen, nemen we op voorhand het hele dossier tot in de puntjes met u door. Zo liggen alle materialen al vast voor de werken van start gaan.
 4. Voltooiingsgarantie
  Of u nu kiest voor een volledig afgewerkte woning of voor de optie wind- en waterdicht, groupV2 garandeert dat uw project er effectief komt.
  1. Volledig afgewerkte woning: een bankgarantie van 5% van de volledige aannemingssom die voldoet aan de wet-Breyne.
  2. Wind- en waterdicht: we factureren de laatste 5% van de aannemingssom bij de voorlopige oplevering. Die is betaalbaar tot zes maanden later.
 5. Eén aanspreekpunt
  Tijdens de hele samenwerking met groupV2 kunt u met al uw vragen terecht bij één vast aanspreekpunt, onze uitvoeringsverantwoordelijke.

groupV2

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

 1. Een energiezuinige woning met bewezen nieuwe technieken
  De houtskeletwoningen van groupV2 zijn uitstekend geïsoleerd. Zowel de wanden, daken als vloeren. We gebruiken aangepaste raamprofielen en hoogrendementsbeglazing. Het resultaat? Koudebruggen blijven tot een minimum beperkt. De productie in het atelier en de gecontroleerde montage op de werf zorgen bovendien voor een luchtdichte woning. Dat blijkt ook volgens de blowerdoortest, die we standaard in elke woning afnemen.

  Energiebewust Aannemer
  groupV2 is gecertificeerd als Energiebewust Aannemer en staat in voor het ontwerp, de bouw en de afwerking van uw woning. Een architect ontwerpt in functie van uw bouwgrond en persoonlijke wensen. Ons studiebureau optimaliseert vervolgens alle technieken om uw energieverbruik zo laag mogelijk te houden, met aandacht voor: verwarming, ventilatie, elektriciteit en eventueel domotica.

  We bieden drie types van wanden aan:
  1. Laag-energiewand: voor de bouw van woningen met een maximale netto-energiebehoefte van 30 kWh/m²
  2. Passiefwand: voor de bouw van woningen met een maximale netto-energiebehoefte van 15 kWh/m²
  3. BEN-wand: voor de bouw van bijna-energieneutrale woningen met een uitstekende verhouding tussen bouwkosten en energiebehoefte
MBS wanden© Machiels Building Solutions
 
MBS opbouw woning© Machiels Building Solutions
 1. Een gegarandeerd laag E-peil
  Met een groupV2-woning overtreft u ruimschoots de huidige EPB-eisen. Voor de optie wind- en waterdicht garanderen we de k- en U-waardes en de luchtdichtheid via een blowerdoortest. Kiest u voor een volledig afgewerkte woning, dan bezorgen wij u vooraf een vastgelegd E-peil. Ook de wettelijke formaliteiten en finale EPB-verslaggeving nemen wij voor onze rekening.
 2. Hernieuwbare energieën
  Vanaf 2014 is investeren in hernieuwbare energiebronnen verplicht voor nieuwbouw. groupV2 bouwt vandaag al woningen met technische installaties die hierop voorbereid zijn. Denk maar aan warmtepompen, zonnepanelen of zonneboilers.
 3. Houtskeletbouw en duurzaamheid
  Onze partner Machiels Building Solutions produceert de houten prefabelementen van onze woningen. In al hun activiteiten is de ecologische impact een topprioriteit. Bij de keuze van materialen houden ze steevast rekening met hun levenscyclus.
  De MBS-fabriek ligt op een CO2-neutrale site, met een eigen elektriciteitsvoorziening op basis van wind- en zonne-energie. Een biomassacentrale verwarmt de gebouwen.
 4. Werfbeheer
  Op elke werf wordt het bouwafval verzameld en afgevoerd. Dankzij onze droge bouwmethode blijft het waterverbruik ook erg beperkt. En om verloren afstand te vermijden, organiseren we nauwgezet transporten en leveringen.

Comfortabel bouwen en wonen in uw eigen architectuur

 1. Een ontwerp volgens uw wensen en budget
  Elke bouwstijl en gevelafwerking is mogelijk met houtskeletbouw. Samen met uw architect of een van onze architecten zetten we het ontwerp van uw droomhuis op papier. Al van bij het voorontwerp bekijkt ons techniekenbureau hoe ze uw wensen kunnen verzoenen met energiezuinigheid en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Een correcte, kwaliteitsvolle uitvoering en afwerking
  Niet alleen de geschikte materialen zijn bepalend voor de kwaliteit van een woning. De verwerking ervan door goed opgeleide vakmannen is minstens even belangrijk. De productie van wanden, vloeren en daken gebeurt onder streng toezicht, wat hun maatvastheid en isolatiewaarde verzekert. Dezelfde kwaliteitscontrole gebeurt voor de integratie van het buitenschrijnwerk in het atelier en de montage van het houtskelet op de werf. Net zoals voor de binnenafwerking en de installatie van de technieken. Het houten skelet van onze partner Machiels Building Solutions beschikt bovendien over een ATG-goedkeuring. Een blowerdoortest toont na de werken aan dat uw woning voldoet aan de regels van de kunst.

  ATG

 3. Een comfortabel en gezond leefklimaat
  Een gezond binnenklimaat, het hele jaar door. Warm in de winter, koel in de zomer. In een houtskeletbouw woont u ongetwijfeld comfortabel. De luchtdichte maar damopen muuropbouw voorkomt condensatie. Het resultaat is een ademend gebouw met een optimale vocht- en temperatuurhuishouding. Ook op akoestisch vlak scoort een houtskeletbouw goed. De typische opbouw van het houtskelet schermt storende verkeersgeluiden af en heeft een groot absorptievermogen.
 4. Sleutel-op-de-deur?
  Als sleutel-op-de-deurpartner en lid van de Bouwunie behartigt groupV2 uw bouwproject van ontwerp tot verhuis. Bouwzorgen en formaliteiten kunt u gerust aan ons overlaten.
  groupV2 zorgt voor:
  1. Bouwvergunning en alle bijhorende elementen
  2. Veiligheidscoördinatie met postinterventiedossier
  3. EPB-verslaggeving
  4. Aansluitingsaanvragen voor alle nutsvoorzieningen
  U kunt bij groupV2 kiezen voor een volledig afgewerkte woning of voor de optie wind- en waterdicht. Neemt u liever enkel de binnenafwerking voor eigen rekening? Ook dat is perfect mogelijk. Zo kunt u waar nodig uw budget extra scherpstellen. De specifieke opbouw van een houtskelet leent zich bovendien uitstekend voor zelfafwerking.

  Bouwunie