Houtskeletbouw

Voordelen

Betaalbare, energiezuinige en duurzame woningen mét uw eigen architectuur. Daarvoor staat groupV2! Hiervoor geloven we rotsvast in de meerwaarde van houtskeletbouw.

 1. Alle bouwstijlen mogelijk

  Welke architectuur u ook wenst, met houtskeletbouw is elke bouwstijl mogelijk. Bovendien werken we de gevel af naar wens: bakstenen, pleister, hout, sidings …
 2. Snel bouwen

  In minder dan vijf dagen staat uw wind- en waterdichte houtskeletbouw recht. Door het buitenschrijnwerk en de technieken in ons atelier voor een deel te installeren, kunt u al na 12 à 16 weken uw intrek nemen in de woning.
  Houtskeletbouw is een droge bouwtechniek. Er komt geen water aan te pas. Dat versnelt uw bouwproject enorm, aangezien we meteen met de binnenafwerking kunnen starten. Het tegelijkertijd aflossen van een lening en huur is zo uitgesloten. En heeft u een minder draagkrachtige ondergrond? Dan is een houtskelet perfect omwille van zijn lage gewicht en specifieke opbouw. Ideaal ook voor een bijbouw aan uw bestaande woning.
 3. Ecologisch

  groupV2 draagt ecologie hoog in het vaandel. We gebruiken enkel FSC- en PEFC-hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. Deze bomen slaan CO2 op en produceren zuurstof bij hun ontginning. De andere materialen uit onze woningen, zoals dampopen plaatmateriaal, zijn recycleerbaar en vrij van schadelijke bindmiddelen. Niet alleen ligt bij de productie van onze houten elementen de CO2-uitstoot stukken lager dan bij bakstenen met klei, ook het transport van hout vergt zes keer minder energie. En onze efficiënte productieplanning reduceert bouwafval.
  FSC & PEFC
 4. Energiebesparend

  Onze houtskeletbouwwoningen zijn doorgedreven geïsoleerd. In het atelier isoleren we de wanden, vloeren en daken. Het geautomatiseerd productieproces levert een exacte maatvoering volgens plan en zorgt voor kleinere toleranties. Tocht- en vochtdoorlatende openingen zijn bijgevolg uitgesloten. Zo krijgt u een woning met een luchtdichte isolatieschil en geniet u levenslang van een lage energiefactuur.
 
MBS opbouw woning© Machiels Building Solutions
 1. Comfortabel

  Warm in de winter, koel in de zomer. In een houtskeletbouw geniet u het hele jaar door van een gezond binnenklimaat. De luchtdichte maar dampopen muuropbouw voorkomt condensatie. Het resultaat is een ademend gebouw met een optimale vocht- en temperatuurhuishouding. Verschillende onderzoeken tonen bovendien de positieve invloed aan van hout op allergieën, astma en luchtweginfecties.
  Ook wat geluidsisolatie betreft, zit u goed met houtskeletbouw. Uw woning beantwoordt ruim aan de gewenste isolatienormen dankzij de gelaagde opbouw en het ontwerp van het houten skelet. Omgevingsgeluid wordt zo maximaal afgeschermd. Met als resultaat een uitstekend akoestisch comfort.
 2. Brandwerend

  Houten constructies scoren beter dan de gestelde eisen voor brandveiligheid. Brandend hout vormt een houtskoollaag die de verbranding vertraagt en het onderliggend hout beschermt. De temperatuurtolerantie ligt voor houten balken ook een stuk hoger dan voor metalen balken. U krijgt voor een brandverzekering dan ook minstens dezelfde voorwaarden als een traditionele woonst.